Berner Sennenhund / Bernese Mountain Dog / Bouvier Bernois

Haf, haf, kamarádi, zdraví vás Nelinka

02.08.2013 21:13

Ahoj dvounozí přátelé,

je tu čas psích her, okusování se navzájem, prvního třepání plyšáky ( to je legrace,to já moc ráda), ale také rychlého zvětšování bříšek, prodlužování kožíšků, prvního porovnávání sil a vrčení navzájem... a já už ani honem nevím, čeho ještě... ale hlavně strašných veder, která nutí naše páníčky k nouzovým opatřením. 

A tak i když jsme na noc v boudě jako správní psi ... a celou noc prospíme :-), kolem poledne nejpozději už se zase válíme na studené podlaze v chodbě. A tak páníčkům přibývá práce s naším venčením ( jak panička říká, po spinkání a po krmení se musí). Panička nás naskládá do prádlového koše a zatím ještě hromadně nás občas s páníčkovou pomocí, ale často sama stěhuje ven čůrat a kakat. Jde nám to moooc pěkně, panička nás chválí. Ale taky slibuje, že jen co se naučíme víc běhat, budeme na trávu upalovat sami. Vždyť nás taky za chvíli všechny naráz ani neunese, už teď máme dohromady 18 kilo !!!

Ale to nejdůležitější, naši milí lidičkové, je tu ! Nastává čas návštěv a mazlení, protože už víme, jak je příjemné hlazení na bříšku i škrábání v kožiše ( a že ho máme huňatý !). Rukou a ručiček je tu na nás dost, ale ty malé ještě občas nevědí, co můžou a co ne, takže k nám ti menší človíčkové smí jen pod dohledem... No nebojte se, brzy jim ukážeme, že víme, k čemu máme zoubky :-) ! Jo, vy nevíte, že máme zoubky? No vážně... všem začaly před třemi dny růst špičáky a hned po nich se vyklubaly ty mezi nimi, no najednou jsou z nás savců kousavci.

K mámě se ale umíme chovat šetrně, mlíčko nám dává pořád, i když panička s páníčkem nás už nějaký čas přikrmují. No vlastně se přikrmujeme sami a statečně bojujeme s kaší ze sušeného mléka, vody a štěněcích granulek. Napřed jsme ochutnali jen mlíčko, pak kaši a teď už ji máme s granulkami, jen pořádně rozmíchanými. Brzy prý už dostaneme něco na kousání, tak jsem zvědavá. 

Taky už nám říkali, že máme všichni své páníčky, co se na nás moc těší a my na ně, tak neváhejte, dejte vědět a přijeďte.

Teď jdu ven, dám si večeři a jdu spát.

Tak pac a nebo radši obě

Vaše Nelinka

PS: Pokud vás zajímá, jak už jsme velcí, najdete to tady.

 

 

Kontakt

Ing.Vladimír Březovský, Mgr.Ivana Burianová, Miroslav Burian

vladimir.brezovsky@centrum.cz. fialka.krcman@seznam.cz. mira-burian@seznam.cz

Farského 25, Olomouc
Ke Království 154, Krčmaň

Burianová 776 842 100, 58 539 50 26,
Březovský 58 531 22 36,
Burian 776 89 14 18

Vyhledávání