Berner Sennenhund / Bernese Mountain Dog / Bouvier Bernois

Pokroky našich psích dětiček

30.05.2015 16:11

Ač se to nezdá s ohledem na věk, naše psí děti dělají své první krůčky k osamostatnění, a to doslova. Všichni už roztomile ťapkají po své boudě - "porodnici", ze které jsme odstranili ohrádku a upravili štěňátkům prostor na co nejméně bariér. Sice jsou stále plně kojení, ale zvídavost a nové dovednosti jim nedají, aby nenahlédli do opravdového světa. A tak už se včera první čtyři odvážlivci vydali sami ven. Pro nás to znamená častější dohled, ale když pudy zavelí opustit pelíšek a venčit se mimo něj, musíme to podporovat :-).

Také jsme odpojili postupně zdroje vyhřívání boudy, když si psíťata stěžovala, že mají málo chladnějších míst, kam před teplem utéct. Rázem jsou spokojenější, spinkají rozvalená ve svých huňatých kožíšcích na teploučkých Vetbed dekách nebo okolo nich, podle toho, kde se zrovna lépe cítí.

S malým zpožděním přidáváme fotky dětiček - foceno 26.5. , tedy ve dvou týdnech. Je vidět, jak už některým jejich drobné bílé skvrnky za krčkem prokvétají a pomalu se ztrácejí, v dospělosti budou pryč úplně. Všichni už mají krásně tmavé čumáčky, v tomto věku to zdaleka není obvyklé, máme radost, že se silný pigment opět prosazuje. Z focení broučci moc radost neměli, byli na chvíli probuzení, přemístění, takže se většinou moc spokojeně netváří, ale v rámci dokumentace to musíme překonat my i oni.

 

Kontakt

Ing.Vladimír Březovský, Mgr.Ivana Burianová, Miroslav Burian

vladimir.brezovsky@centrum.cz. fialka.krcman@seznam.cz. mira-burian@seznam.cz

Farského 25, Olomouc
Ke Království 154, Krčmaň

Burianová 776 842 100, 58 539 50 26,
Březovský 58 531 22 36,
Burian 776 89 14 18

Vyhledávání