Berner Sennenhund / Bernese Mountain Dog / Bouvier Bernois

Fotky 7týdenních Péček na rajčeti a něco navíc

03.07.2015 20:32

Utíká to strašně rychle. Naše "Péčka" už mají 7 týdnů, proto jsme jim připravili novou fotogalerii na rajčeti - zde.

Fotky neprozradí vše, a tak přidáváme pár postřehů: nejprve kluci - Perýsek je oddaný psík, rád si přijde lehnout na klín nebo aspoň tak, aby se opíral o mou nohu, když si ke štěňátkům sednu na zem. Je klidnější než Monty, který nesmí u žádné lumpárny chybět, v tom se za poslední dva týdny nic nezměnilo. Monty se zase raději vyvalí na záda a nechá šimrat na bříšku. Rádi si spolu hrají a rovnají síly, někdy je z toho velké vrčení, ale nikdy ani škrábaneček. 

Mezi holčičkami zůstává nejjemnější Miláček - Pamela, nezapojuje se moc do šarvátek, ráda oblízne obličej, je to zlatíčko. Podobně umí dát pusinku i největší divoška, ale taky mazlivka Polly, která si ve vynalézavosti nezadá s Montym, občas také trochu svéhlavá Péťa i nejzajímavější Phoebe. Z neposedného miminka je velmi trpělivá slečna, která nejlépe spolupracovala při pózování. 

Povahy se samozřejmě budou dál vyvíjet, jsme rádi, že žádné štěně, přestože nemají moc zkušeností s prostředím mimo dvorek, zahradu a dům, se na ulici neprojevuje opatrně či bázlivě, všechna jsou přiměřeně zvídavá a pohodová. Možná k tomu přispěl i páteční čas strávený před veterinární klinikou, kontakt s cizími lidmi a pozorování dění na ulici. Ne nadarmo se říká, že všechno špatné je k něčemu dobré.

Před týdnem v pátek 26.6. jsme zvládli první očkování, které nikdo ze štěňátek snad ani nepotřehl :-). I když jsme byli objednaní, museli jsme si na něj nějakou chvíli počkat z důvodu akutního případu v ordinaci, ale to se prostě stává. Děti zatím prozkoumaly vstupní předzahrádku soukromé veterinární kliniky, dostaly čistou vodu do misky, zjistily, že existují i jiní pejsci než berňáci, a vyzkoušely si, jak se "uklidit" do chládku pod zahradní lavičky nebo okrasné keře. Chovaly se jako docela dobře vychované děti :-). Čipování také nesly statečně, mají tedy vystavené EU pasy a už nám chybí jen kontrola vrhu poradcem chovu z KŠSP, která je naplánována na začátek příštího týdne. Den si ještě upřesníme.

Na všechna štěňátka se těší noví majitelé, dokonce ani Péťa nezůstane na rodném dvorku, přestěhuje se do Hodolan k mým rodičům a bratrovi, zakladateli  naší CHS. Společnost jí tam bude dělat 7letá Gábi z Mokrovous, tak trochu prateta :-D ( přesněji sestřenice Peťulčiny babičky Felinky).

Bude nám tu po nich smutno. Teď, když už jsou konečně prázdniny a mohli bychom si je naplno užívat, se nám rozprchnou :-(. Tak aspoň využíváme ještě ten krátký čas, co nám zbývá, k radovánkám se štěňátky, pokračování ve výchově k čistotnosti, ve společném průzkumu domu, zahrady, občas nahlédneme i před dům, když je na dvorku moc horko a z chladné chodby je to na venčení příjemnější jít na stinnou severní stranu k ulici... 

Zkrátka přípravy na odchod vrcholí, zkušenosi se střádají a smečka, pokud zrovna není zmožena vedrem a nespí na chladné dlažbě chodby, si užívá poslední společné dny.

 

 

Kontakt

Ing.Vladimír Březovský, Mgr.Ivana Burianová, Miroslav Burian

vladimir.brezovsky@centrum.cz. fialka.krcman@seznam.cz. mira-burian@seznam.cz

Farského 25, Olomouc
Ke Království 154, Krčmaň

Burianová 776 842 100, 58 539 50 26,
Březovský 58 531 22 36,
Burian 776 89 14 18

Vyhledávání